11. března 2013

Hrachová kaše s cibulkou

500 g uzeného masa, 400 g hrachu,špetka mletého černého pepře,lžička majoránky,4 stroužky česneku, 2 cibule, 100 g škvařeného sádla,150 ml vývaru z masoxu,5 kuliček celého pepře,20 g hladké mouky

Dáme vařit 2 l vody. Když se začne vařit, vsypeme hrách, stáhneme z plotýnky a pod pokličkou necháme 30 minut bobtnat. Potom dáme znovu na oheň a uvaříme hrách doměkka. Oloupeme cibule, z 1 odkrojíme půlku a zbytek nasekáme. Dáme do vody vařit maso s půlkou cibule a 5 kuličkami celého pepře. Z ⅓ sádla, trocha nadrobno nakrájené cibule a hladké mouky uděláme jíšku, kterou zalijeme vývarem z masoxu a vše dobře rozšleháme. K vývaru s hotovou jíškou přidáme doměkka uvařený hrách, který jsme jemně umleli, opět všechno rozšleháme a povaříme. Kaši dochutíme solí, třeným česnekem, majoránkou a mletým černým pepřem. Na zbytku sádla osmahneme dozlatova zbytek nadrobno nakrájené cibule a kaší jí ozdobíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat