12. března 2013

Hrachové řízky

200 g hrachu, 0,5 bujonové kostky. 3 brambory uvařené ve slupce, vejce, lžíce oleje, cibule, 1-2 lžíce hladké mouky, trochu petrželky, 0,5lžičky koření do mletého masa, špetka soli, vejce na obalení, 2 lžíce mléka, na obalení strouhanka, na smažení tuk

Propláchnutý a předem namočený hrách zalijeme vodou tak, aby byl potopený. Přidáme bujonovou kostku a hrách uvaříme doměkka a scedíme. Hrách spolu s uvařenými oloupanými bramborami umeleme, přidáme vejce, na oleji zpěněnou nakrájenou cibuli a zahustíme moukou. Potom do hmoty vmícháme nakrájenou petrželku, okořeníme a osolíme. Směs uložíme na hodinu do chladničky odležet. Potom z ní vytvarujeme řízky, které obalíme v rozšlehaném vejci s mlékem a vbe strouhance. Vkládáme je do rozrhřátého tuku a smažíme po obou stranách dozlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat