6. března 2013

Hrášková rýže

2 skleničky loupaného hrachu, 3 lžíce oleje, nasekaná cibule, 3 nakrájená rajčata, 3 sklenice vroucí vody, trochu soli, trochu pepře, 200 g rýže

Probraný a opláchnutý hrách zalijeme studenou vodou a necháme stát přes noc. Rýži propláchneme a necháme okapat. Hrách zalijeme čerstvou vodou, vaříme doměkka (cca 1,5 hodiny), scedíme a propasírujeme přes síto. V hrnci rozpálíme olej a osmažíme na malém plameni za stálého míchání cibuli, asi deset minut, na kterou přihodíme rajčata a dusíme pět minut. Vlijeme vařící vodu, vložíme propasírovaný hrách, dochutíme solí a pepřem, uvedeme do varu, vložíme rýži, jemně promícháme a vaříme pod pokličkou necelou půlhodinu ( v případě potřeby přidáme lžíci vody a dáváme pozor aby se jídlo nepřipálilo). 

Žádné komentáře:

Okomentovat