18. března 2013

Hráškové špagety

sůl, lžíce dijonská hořčice, 3 lžíce olivový olej, dle chuti: bazalka, lžíce kremžská hořčice, 150 g mražený hrášek, 300 g špagety 

Bazalku opereme a nasekáme. Špagety povaříme asi 5 minut v osolené vodě. Scedíme je, ale vodu nevyléváme. Do ní vsypeme hrášek a asi 2 minutky jej povaříme. Hrášek scedíme, ale vývar opět nevyléváme. Vložíme do něj špagety a dovaříme na skus. Hrášek smícháme s hořčicemi, olejem, 3 lžícemi vývaru ze špaget a bazalkou. Hotové špagety smícháme s hráškovou směsí a ihned podáváme. Pokud je nutností mít v každém jídle trochu masa, můžeme přidat sójové kostky (pro vegetariány) nebo si nasucho vyškvařit slaninu nakrájenou na nudličky.

Žádné komentáře:

Okomentovat