15. března 2013

Humus

šálek římského hrachu, 3 šálky vody, proužek Kombu 12 cm dlouhý, 1/4 čajové lžičky mořské soli, 2 stroužky stroužky česneku oloupané a jemně nasekané, šťáva ze dvou citrónù, polévková lžíce umeocta, 2 polévkové lžíce tahini 
Římský hrách přebrat a přes noc namočit. Vodu, ve které jsme namáčeli hrách vylít a hrách vařit s Kombu v čerstvé vodě 1,5 hodiny v tlakovém hrnci. Vzít z plamene, nechat uniknout tlak, otevřít, osolit a nechat dalších 20 min. pod tlakem vařit. Římský hrách společně s Kombu a tekutinou, která ještě zůstala, rozemlet na masovém strojku nebo mixéru. Jestliže je konzistence moc tuhá, přidat ještě trochu vody. Uschovat do ledničky.

Žádné komentáře:

Okomentovat