21. března 2013

Jednoduché fazolky na kyselo

mražené nebo konzervované fazolky, trochu tuku, cibuli, svazek bouquet garni - tedy do kytičky svázané čerstvé aromatické bylinky (bobkový list, petržel, tymián) | špetka nového koření, 4 kuličky pepře, trochu sladké papriky, kelímek smetany na vaření, lžíci mouky

Cibuli nakrájejte nadrobno a usmažte dorůžova. Přidejte trošku sladké papriky a po chvilce, aby paprika nezhořkla, zalijte vodou. Vložte bouquet garni, nové koření, pepř. Pokud použijte mražené fazolky, vložte je ihned. Vařte, dokud fazolky nezměknou. Pak ve smetaně rozmíchejte hladkou mouku, přilijte k fazolkám, povařte. Dochuťte. Před podáváním odstraňte bouquet garni, nové koření a kuličky pepře.

Žádné komentáře:

Okomentovat