7. března 2013

Jihotyrolský nudlový hrnec


4 středně velká nakyslá jablka, citrón, 60 g cukru , vanilkový cukr ,250 g těstovin,(kolínka, trubičky) ,sůl ,250 g dietního tvarohu ,4 bílky ,50 g rozinek ,2 lžíce rumu ,30 g másla nebo margarinu ,tuk na formu

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na řezy. Ihned pokapeme citrónovou šťávou a s trochou vody a cukru podusíme několik minut do poloměkka. Mezitím uvaříme těstoviny „al dente“. Propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat. Utřeme tvaroh se strouhanou citrónovou kůrou, v rumu máčenými rozinkami, cukrem, vanilkovým cukrem. Pak vmícháme jablečné řezy. (Několik jich ponecháme na ozdobu). Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Do vymaštěné formy dáváme vrstvy těstovin a tvarohové hmoty. Poslední vrstvu tvoří tvaroh. Neplním formu vysoko, protože nákyp nabude. ozdobíme zbylými jablky, posázíme vločkami másla a pečeme v předehřáté troubě 20-25 minut při 225°C.

Žádné komentáře:

Okomentovat