21. března 2013

Kořeněné fazole se sýrem

600 g brambor, špetka soli, 400 g fazolových lusků, stroužek česneku, cibule, 500 g mrkve, 2 lžíce oleje, špetka pepře, několik lístků šalvěje, 100 ml zeleninového vývaru, 200 g sýra

Brambory omyjeme a vaříme 15 min. v osolené vodě. Fazole zbavíme špiček a stopek, omyjeme, nakrájíme na kousky a vaříme 10 min. ve slané vodě. Cibuli a česnek nasekáme najemno. Oloupanou mrkev nakrájíme na kolečka. Slijeme brambory, oloupeme a nakrájíme na plátky. Scedíme fazole a necháme oschnout. Na oleji zesklovatíme česnek s cibulkou, přidáme brambory, fazole, mrkev, šalvěj a několik minut opékáme. Osolíme a opepříme, zalijeme vývarem a povaříme 5 minut. Nakonec posypeme strouhaným sýrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat