18. března 2013

Křupavé čočkové koule

olej na smažení , lžička mletý římský kmín, hrnek strouhanka, hrnek hrubá kukuřičná mouka, hrnek červená čočka, 4 jarní cibulky, 2 česnek, hrnek strouhaný čedar, cuketa

Čočku propláchneme, odstraníme nečistoty a zalijeme ji vodou. Uvedeme do varu, zmírníme teplotu a zvolna vaříme asi 10 minut, až je čočka měkká. Scedíme ji a důkladně propláchneme studenou vodou. Jarní cibulku a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Cuketu oloupeme a nastrouháme. Polovinu čočky, česnek a jarní cibulky rozmixujeme na kaši a dáme do mísy. Přimícháme zbylou čočku, římský kmín, strouhanku, čedar a cuketu. Dobře promícháme. Navlhčenýma rukama děláme koule vždy z jedné lžíce hmoty a obalujeme je v kukuřičné mouce. V pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a koule v něm usmažíme dozlatova. Na papírovém ubrousku je necháme čočkové koule okapat a podáváme horké.

Žádné komentáře:

Okomentovat