1. března 2013

Kuře s brokolicí a niťovými nudlemi

kuře ,lžíce zeleného pepře ,sůl ,700 g brokolice , cibule ,stroužek česneku, 40 g másla ,1,5 l drůbežího vývaru ,2 lžíce citrónové šťávy,  střik koňaku ,200 g čerstvých žampiónů, 125 g niťových nudlí ,2 žloutky

Kuře rozdělíme na 4 porce a vetřeme do něj utřený zelený pepř a sůl. Brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky, cibuli usekáme a česnek utřeme. Máslo silně rozpálíme, porce kuřete na něm opečeme do zlatohněda. Přidáme na 3-4 minuty cibuli, na 1 minutu česnek. Zalijeme pak vývarem, citrónovou šťávou a koňakem. Při nižší teplotě přikryté dusíme asi 35 minut. Po 10 minutách přidáme do hrnce brokolici. Po dalších 10 minutách přidáme očištěné a pokrájené žampióny. 7 minut před dovařením přidáme nudle. V troše vývaru rozkvedláme žloutky přidáme k pokrmu a prohřejeme, ale nevaříme. Výrazně ochutíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat