14. března 2013

Kuskus s rajčaty

1/4 celeru, petržel, 2 cibule, 3 lžíce másla, 2 lžíce rozinek, 350 ml vývaru z masa, 250 g kuskusu, sůl, pepř, 3 vejce, římský kmín, 1 kg rajčat, 2 lžíce polohrubé mouky, 200 g zakysané smetany, 300 g jogurtu, lžíce posekaného koriandru, 2 lžíce citronové šťávy

Celer a petržel pokrájíme na kostičky, cibuli posekáme. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli necháme zesklovatět. Přidáme zeleninu, rozinky a osmahneme. Přilijeme vývar a přidáme kuskus. Osolíme, opepříme a přidáme kmín. Kuskus necháme v hrnci 8 min. bobtnat. Rajčata spaříme a oloupeme a pokrájíme na kostky. Spolu s petrželkou je vmícháme do kuskusu. Žloutky smícháme se smetanou a ušlehanými bílky a vmícháme do kuskusu, kterým zaplníme zapékací formu. Pečeme 45 min. Smícháme jogurt, koriandr, citr. šťávu, sůl, pepř a hotovou omáčku podáváme zvlášť.

Žádné komentáře:

Okomentovat