19. března 2013

Kuskusový nákyp s hrachem

150 g suchého hrachu, 200 g celozrnného kuskusu, kousek másla, cibule, stroužek česneku, majoránka, Solčanka

Předem namočený hrách slijeme, propláchneme ho a zalijeme vodou novou. Uvaříme ho v tlakovém hrnci bez soli doměkka. Vaření trvá asi 45 minut.Zatímco se hrách vaří, kuskus nasypeme do misky a zalijeme vodou. Když je kuskus měkký, přimícháme k němu prolisovaný česnek, jemně pokrájenou cibuli a Solčanku. Takto upravený kuskus rozložíme do máslem vymazaného pekáčku. Přidáme uvařený hrách, majoránku a vše dobře promícháme. Dáme krátce zapéci do trouby vyhřáté na 220 °C. Podáváme s čerstvou zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat