12. března 2013

Labužnické fazole

350 g velkých fazolí, 2 lžíce oleje, cibule, velká paprika, 4-5 rajčat, špetka mletého pepře, špetka soli, trochu petrželky, 4-5 stroužků česneku, 8-12 plátků anglické slaniny, na vymazání tuk

Propláchnuté a předem namočené fazole zalijeme vodou tak, aby byly potopené. Uvaříme je téměř doměkka a scedíme. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou papriku a na menší kousky nakrájená rajčata. Zeleninu krátce podusíme, vmícháme uvařené fazole, opepříme a osolíme. Nadrobno nakrájenou petrželku smícháme s prolisovaným česnekem, touto směsí potřeme plátky slaniny a stočíme do závitků. Slaninové závitky rozložíme na dno tukem vymazané zapékací mísy zakryjeme uvařenými fazolemi. Vložíme do středně předehřáté trouby a zapékáme asi 25 minut. Podáváme s chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat