21. března 2013

Letní fazolky

miska čerstvých fazolových lusků, 0,5sáčku dobrých těstovin větších tvarů, 2 cibule, 2 stroužky česneku, olej, 15 dkg eidamu, větší rajčatový protlak, sůl, oregano 

Omyté a překrájené fazolky dáme do vařící a osolené vody a uvaříme tak akorát, aby zůstaly krásně křupavé. Těstoviny uvaříme v osolené vodě též doměkka. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno (použijeme takovou nádobu, aby se dala vložit rovnou do trouby), přidáme nasekaný česnek, vařené fazolky, těstoviny, protlak, oregano. Vše společně prohřejeme a zamícháme. Potom posypeme hrubě strouhaným sýrem a dáme do předehřáté trouby (180 stupňů) na cca 10 minut zapéct.

Žádné komentáře:

Okomentovat