5. března 2013

Makaróny v troubě po jihoitalsku

250 g makarónů , sůl , 500 g masitých rajčat, majoránka nebo oregano, 150 g mortadely ,250 g mozarelly , 3 lžíce strouhanky, 3 lžíce olivového oleje , olej na formu

Těstoviny uvaříme „al dente“. Mezitím spaříme rajčata, oloupeme je, rozpůlíme a zbavíme semen a nakrájíme na tenké plátky. Rovněž tak uzeninu a sýr. Formu vytřeme tukem. Vložíme tenkou vrstvu těstovin. Obložíme rajčaty, posypeme trochu solí, pepřem, majoránkou nebo oreganem. Na to dáme vrstvu mortadely a trochu sýra. Znovu těstoviny, rajčata atd. Ukončíme tenkou vrstvou těstovin. Obložíme zbytkem sýra a posypeme strouhankou. Pokapeme olejem. Zapékáme asi 25 minut při 210-220°C.

Žádné komentáře:

Okomentovat