4. března 2013

Nákyp z těstovin, šunky a hub

300 g těstovin, sůl, pepř , 200 g žampiónů nebo jiných čerstvých hub , cibule ,25 g másla nebo margarinu , 200 g vařené šunky ,150 g smetanového zákysu ,worcesterská omáčka ,svazek petrželky ,2 pevná rajčata ,125 g mozarelly ,3 vejce ,4 lžíce smetany ,3 lžíce strouhaného ementálu nebo goudy ,tuk na formu 

Zatím co se vaří těstoviny, očistíme houby a nakrájíme je na lupínky, cibuli usekáme nebo nakrájíme na proužky. Máslo nebo margarin rozpustíme, cibuli a žampióny v něm několik minut podusíme. Přidáme šunku nakrájenou na proužky. Na kraji plotny promícháme se zákysem, kořením, sekanou petrželkou a okapanými nudlemi. Rajčata spaříme, oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme semena a všechnu tekutinu a nakrájíme je na tenké plátky. Mozarellu rovněž nakrájíme na plátky nebo malé kousky. Ohnivzdornou formu vymastíme, naplníme třetinou těstovinové hmoty, uhladíme. Na to rozložíme polovinu plátků rajčat, zakryjeme polovinou mozarelly, na to přijdou opět těstoviny, rajčata a sýr. Poslední vrstvu tvoří těstoviny. Rozkvedláme vejce, smetanu, sůl a pepř, přelijeme přes těstoviny. Posypeme sýrem a pečeme do zlatožluta v troubě při 200°C ca. 25 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat