5. března 2013

Nákyp ze špaget a mletého masa po syrsku

3     cibule, 5 lžic oleje ,6 lžic rajčatové šťávy ,4 lžíce rajčatového protlaku, 400 g míchaného mletého masa ,sůl, pepř, rozemnutý tymián ,špetka chilli , špetka mleté skořice, 0,5 lžičky kari ,375 g špaget ,3 lžíce strouhaných ořechů, 6 lžic strouhaného ementálu ,tuk na formu

Cibuli usekáme a necháme na 3 lžících oleje zesklovatět. Pak přidáme rajčatovou šťávu i protlak, mleté maso, sůl, pepř, tymián, chilli, skořici a kari a za častého míchání vaříme 5-10 minut do husta. Mezitím uvaříme špagety „al dente“. Propláchneme je a necháme okapat. Promícháme s omáčkou z mletého masa a strouhanými ořechy. Dáme do vymazané nákypové formy a silně posypeme sýrem. Pokapeme olejem. V předehřáté troubě pečeme asi 25 minut při 210-220°C.

Žádné komentáře:

Okomentovat