11. března 2013

Papriky plněné fazolemi

500 g fazolí, 7 lžic oleje, 2 cibule, 50 ml rajské šťávy nebo 2 rajčata, sůl,sladká paprika,pálivá mletá paprika /nemusí být/ petrželka, 10 paprik vhodných na plnění 

Namočené fazole vaříme 40 minut. Na oleji osmažíme cibulku, přidáme 3 lžíce propasírovaných fazolí (abychom se zbavili slupek), odstavíme. Zamícháme rychle mletou papriku, zalejeme rajskou šťávou a zamícháme s přecezenými fazolemi, jemně nakrájenou petrželkou a solí. (Lze přidat saturejku, ale doporučuji jen pro zdravé žlučníky). Touto směsí plníme papriky a zapékáme zhruba 30 minut mírně podlité vodou. Jíme se zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat