7. března 2013

Pečená naklíčená čočka

600 g čočka, sůl , česnek podle chuti, olej nebo sádlo 

Čočku nakličte : do zavařovací či jiné sklenice se širším hrdlem nasypte asi do třetiny výšky propláchnutou čočku, sklenici jemně zavřete a postavte na teplejší místo. Několikrát denně propláchněte (stačí dvakrát) čerstvou vodou a zase vraťte na teplé místečko. Už druhý den ze zrníček čočky polezou malé klíčky - na správnou délku stačí 2 dny. Na špičkách by se neměly objevovat zelené výhonky - pak už je čočka překlíčená (a můžete ji rovnou zasadit:) Až budou zrníčka měkká na skus, tedy dostatečně vyklíčená, vymažte pekáček olejem nebo sádlem, vsypte na něj čočku a dejte do trouby. Až se čočka trošku speče, vmíchejte česnek a sůl a ještě trošku dopečte. Správně propečená čočka má lehce spečené klíčky.

Žádné komentáře:

Okomentovat