13. března 2013

Penne s fazolovým pyré

340 g těstovin penne, 400 g konzervovaných slitých fazolí cannellini, nálev z fazolí, stroužek rozetřeného česneku, 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky, 0,5 lžičky worcesterské omáčky, 100 ml olivového oleje, sůl ,černý pepř, 12 natrhaných lístků čerstvé bazalky, strouhaný parmazán na posypání 

Troubu rozpálíme na 140 °C. Fazole, česnek a petrželku najemno rozmixujeme a postupně k nim přimícháváme worcesterskou omáčku a olej. Do směsi pak přilijeme takové množství nálevu z fazolí, aby připomínala řidší smetanu. Omáčku okořeníme, přelijeme do ohnivzdorné mísy a vložíme ji do trouby, aby se ohřála. Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě al dente (na skus) a slijeme je. Nasypeme je do omáčky s fazolemi a vše důkladně promícháme. Pokrm ozdobíme bazalkou a posypeme parmazánem.

Žádné komentáře:

Okomentovat