19. března 2013

Prejt z čočky

250 g čočky, 150 g jáhel, cibule, 2 stroužky česneku, 60 g sádla, 3 zrnka nového koření, majoránka, pepř, sůl

Čočku vypereme a na 2 hodiny namočíme do studené vody. Pak ji v téže vodě bez soli uvaříme do poloměkka. Přebrané jáhly dvakrát spaříme, s novým kořením přidáme k čočce a uvaříme doměkka. Odstavíme, okořeníme a osolíme. Smícháme s nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, sádlem, z něhož část použijeme na vymazání pekáče. Hmotu do něj nalijeme a dáme zapéci na 20-30 minut do trouby. Podáváme s chlebem nebo bramborami a nakládanou zeleninou ve sladkokyselém nálevu. Chutná a voní jako opravdový prejt.

Žádné komentáře:

Okomentovat