8. března 2013

Prejt z fazolek adzuki

400  g krup, 400  g fazolek adzuki, 400  g cibule, lžičku majoránky, špetku mletého zázvoru, 3 lžíce zastudena lisovaného oleje, 2 rozetřené stroužky česneku, sůl 

Den předem: Fazolky properte a namočte aspoň na 4–6 hodin. Poté je vařte asi dvě hodiny (v tlakovém hrnci stačí 30–35 minut). Kroupy na několik hodin namočte (na 1 hrnek 2,5 hrnku vody) a pak přiveďte k varu; seberte pěnu, mírně osolte mořskou solí a pod pokličkou vařte hodinu a půl (v tlakovém hrnci asi hodinu). Vodu z vaření nechte stranou.
 Druhý den: Na oleji osmahněte cibulku. Jakmile začne vonět (asi po pěti minutách), přidejte k ní uvařené adzuki, rozetřený česnek, sójovou omáčku, zázvor a majoránku. Mírně podlijte vodou a deset minut duste. Přisypejte uvařené kroupy a duste ještě pět minut, až se vypaří všechna tekutina. Podle chuti dokořeňte a podávejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat