6. března 2013

Rajčata plněná těstovinami


175 g kolínek nebo jiných menších těstovin, sůl, pepř ,4 středně velká rajčata,  stroužek česneku ,4 lžíce lístků bazalky ,4 lžíce rajčatového protlaku ,6 lžic oleje ,1/4 l masového vývaru

Těstoviny uvaříme „al dente“, propláchneme a necháme okapat. Rajčatům odřízneme zatím víčka, rajčata vyhloubíme a obrácená necháme okapat. Utřeme česnek, bazalku jemně usekáme. Dužinu z rajčata bez semen a tekutiny promícháme s těstovinami, bazalkou, česnekem a 2 lžícemi protlaku. Výrazně okořeníme solí a pepřem a naplníme tím rajčata. Pokapeme 4 lžícemi oleje. Posadíme do ohnivzdorné formy. přikryjeme víčky. Pokapeme zbylým olejem a osolíme. Vývar promícháme se zbylým protlakem a dáme také do formy. Pečeme 30-35 minut při 190°C.

Žádné komentáře:

Okomentovat