22. března 2013

Rychlé smažené fazole

konzerva fazolí /450 g /,3 lžíce olivového oleje, 0,5cibule na jemno nakrájené, 4 stroužky česneku, lžička semínek koriandru, 0,5 lžičky pomletého římského kmínu, 1/3-1 hrnku kuřecího vývaru se sníženým obsahem soli, dle chuti: sůl a pepř, lžíce čerstvého posekaného koriandru

Uschovat 1/3 fazolí a rozmačkat zbytek pomocí vidličky. Dát stranou.Na středním ohni rozehřát olej na pánvi, přidat cibuli a smažit ji do slabě hněda po 4 min., přidat česnek a dále smažit za stálého míchání, až je také zlatové barvy. Přidat koření a smažit asi po 1 min. Přidat rozmačkané fazole a polovinu vývaru. Sem tam zamíchat a vařit tak dlouho, až směs trochu zhoustne, asi 5 min. Přidat zbytek fazolí a něco vývaru. Vařit, až jsou fazole husté, asi 2 min. Ochutit solí a pepřem.

Žádné komentáře:

Okomentovat