21. března 2013

Slaninové fazolky se sýrem a rajčaty

5 g soli, 500 g zelených fazolků, 150 g slaniny, 4 kostky taveného sýra, pepř, rajčata

Zelené fazolky očistíme a nakrájíme je asi na 4 cm velké kousky. Uvaříme je v osolené vodě téměř doměkka. Případně můžeme použít konzervované fazolky - 700 g ve sklenici, ze kterých slijeme tekutinu. Slaninu nakrájíme na kostičky, uškvaříme do zlatohnědého zbarvení, přidáme fazolky a za stálého promíchávání prohřejeme. Ihned přidáme 4 kostky taveného sýra a necháme jej rozpustit. Podle potřeby přisolíme. Podle chuti můžeme, ale nemusíme, opepřit bílým pepřem. Slaninové fazolky se sýrem a rajčaty servírujeme na dezertních talířcích obložené osminkami čerstvých rajčat. K této rychlé večeři podáváme chléb, podle chuti i celozrnné pečivo.

Žádné komentáře:

Okomentovat