25. března 2013

Sojový hamburger

100 g sojového granulátu, 4 dl vývaru z masoxu, 200 g nadrobno rozsekané cibule, 3 stroužky česneku, 150 g strouhaného sýra, 2 lžíce bramborové moučky, pepř, sůl, trouhanka dle potřeby, olej, kečup, hořčice, listy hlávkového salátu, 8 žemlí (lze i chléb)

Granulát přelijeme vřelým bujonem a necháme nabobtnat, pak scedíme, smícháme s polovinou cibule, utřeným česnekem, solí, bramborovou moučkou, sýrem a strouhankou a z promíchané hmoty utvoříme ploché karbanátky. Po usmažení je vložíme do rozkrojených žemlí vyložených listy salátu, potřeme hořčicí, zakapeme kečupem a posypeme zbylou cibulí.

Žádné komentáře:

Okomentovat