4. března 2013

Špecle se slaninou

150 g anglické slaniny , 2 cibule , 375 g špecli ,sůl, pepř , lžíce másla nebo margarinu,  svazek petrželky

Slaninu nakrájíme na kostičky a cibuli na kroužky. Těstoviny vaříme „al dente“. Máslo nebo margarin rozpustíme na pánvi. Podusíme na něm slaninu, přidáme kroužky cibule a obojí do křupava a zlatohněda osmahneme. Spätzle propláchneme, necháme okapat, vložíme do předehřáté mísy, na to rozdělíme směs slaniny a cibule a posypeme pažitkou. K tomuto švábskému pokrmu se podává kyselé zelí nebo pestrý zeleninový salát (v létě rajčatový s čerstvými žampióny a bylinkami, v zimě pak čekankový se sladkokyselou rajčatovou smetanovou omáčkou zálivkou).

Žádné komentáře:

Okomentovat