18. března 2013

Sušené červené papriky plněné fazolemi

250 g sušených červených paprik, 250 g fazolí, 250 g cibule, 250 g oleje, máta peprná, pepř, sůl, mletá sladká paprika, voda nebo lák s kysaného zelí

Sušené papriky zalijeme vařící vodou, aby změkly, potom z nich opatrně odstraníme stonky a semínka. Fazole zalijeme osolenou vařící vodou a necháme bobtnat. Potom je nahrubo rozdrtíme. Cibuli drobně nasekáme, zpěníme na oleji, přidáme červenou papriku a nasekanou mátu a zalijeme tím nabobnalé fazole. Vše dobře promícháme a směsí naplníme papriky. Narovnáme je do kastrolu, zalijeme horkou vodou nebo lákem z kysaného zelí a vaříme zvolna do měkka. Nakonec můžeme pokrm zapéct v troubě. Podáváme studené.

Žádné komentáře:

Okomentovat