1. března 2013

Těstoviny s drůbeží omáčkou po italsku


300 g širokých nudlí ,sůl ,3 kusy drůbežích jater ,300 g žampiónů ,šťáva z poloviny citrónu, 30 g oleje , lžíce rajského protlaku, 1/8 l červeného vína, rozmarýn, pepř ,parmazán nebo jiný strouhaný sýr

Těstoviny uvaříme v osopené vodě na zcela do měkka. Drůbeží játra nakrájíme na kousky, žampióny na plátky, pokapeme citrónem. Obojí opečeme na horkém oleji. Přidáme rajský protlak, červené víno a ještě krátce podusíme. Ochutíme sekaným rozmarýnem, solí a pepřem. Dobře okapané těstoviny dáme do vymaštěné ohnivzdorné formy, přidáme drůbeží omáčku s dostatkem sýra a vše přikryté v horké troubě dusíme asi 15 minut.



Žádné komentáře:

Okomentovat