19. března 2013

Zapečená cizrna

lžička rostlinného oleje, malá nakrájená cibule, 2 nadrobno nakrájené stroužky česneku, ¾ hrnku pšeničných vloček, lžička sušeného oregana, 0,5lžičky sušené bazalky, 1.5 hrnku zeleninového vývaru, plechovka dušených rajčat se šťávou, 2 brambory, voda, 500 ml plechovka cizrny, hrnek mraženého hrášku, pepř, sůl | petrželová nať 

Zahřejte olej na teflonové pánvi. Přidejte cibuli, česnek, pšeničné vločky, oregano, bazalku a smažte asi 5 minut. Až cibule změkne, přidejte vývar, rajčata rozmačkaná lžící a uveďte do varu. Přykryjte pokličkou a vařte zvolna asi 10 minut, až vločky změknou. Troubu předehřejte na 200 °C. Vidličkou propíchejte brambory, dejte je do kastrůlku s trochou vody a uvařte. Nechte vychladnout. Do pšeničných vloček přidejte cizrnu, hrášek, trochu soli a pepře a dobře promíchejte. Směs seškrabte na pekáč a uhlaďte povrch. Nakrájejte brambory na tenké plátky a rozložte je na směs v pekáči tak, aby se trochu překrývaly. Posypte ještě trochou pepře, soli a petrželkou. Nechte zapékat asi 20 minut a před podáváním nechte trochu vychladnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat