8. března 2013

Zapečené fazole s jablky a slaninou

250 g slaniny na plátky, lžička rostlinného oleje, 2 středně velké cibule, nakrájené na drobno, 800 g sterilovaných fazolí v tomatě, 4 jablka, sůl, pepř a saturejka 

Slaninu nakrájejte na kostičky /několik plátků si nechte stranou na ozdobu/. Kostičky slaniny vložte do kastrolu spolu se lžičkou oleje a vypékejte. Jakmile slanina zesklovatí, přisypte k ní cibuli. Osmahněte ji a přidejte fazole. Dochuťte solí, pepřem, případně saturejkou a na mírném ohni krátce povařte, aby se chutě krásně propojily. Na pánvi opečte zbylé plátky slaniny, vyjměte je a ve vypečeném tuku osmažte klínky neloupaných, ale jádřinců zbavených jablek. Ta pak přidejte do kastrolu k fazolím a navrch položte plátky vyškvařené slaniny.

Žádné komentáře:

Okomentovat