19. března 2013

Zapečené fazolky se sójovým granulátem

500 g zelených fazolek, 100 g sójového granulátu, cibule, 2 stroužky česneku, vejce, 200 ml kysané smetany, lžička mletého kmínu, lžička Vegety anebo Podravky , 50 g tvrdého strouhaného sýra, hrst petrželky, máslo na vymazání a strouhanka na vysypání mísy, sůl, pepř

Sójový granulát povaříme v ochucené vodě 15 minut, odstavíme a necháme 20 minut bobtnat. Potom scedíme a necháme okapat. Očištěné fazolky uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, scedíme je a vychladlé pokrájíme na poloviny. Scezený sójový granulát smícháme s drobně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, Vegetou, kmínem, rozšlehaným vejcem a nasekanou petrželkou. Zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a střídavě vrstvíme fazolky a sójovou směs. Mísu dáme do středně vyhřáté trouby a necháme zapéct. Po 15 minutách zalijeme kysanou smetanou smíchanou se strouhaným sýrem a pečeme dál, dokud povrch nezačne zlátnout. Podáváme s opečenými bramborami nebo celozrnným pečivem a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat