21. března 2013

Zelené fazolky se špagetami

400 g zelených fazolových lusků, špetka soli, 400 g špaget, stroužek česneku, svazek bazalky, 50 g parmazánu, 2 lžíce piniových oříšků, špetka pepře, 2 lžíce olivového oleje, 250 g koktejlových rajčat, balíček pesta

Fazolové lusky očistíme a 15 minut vaříme v osolené vodě. Uvaříme špagety podle návodu na obalu. Oloupeme a nasekáme česnek. Omytou a osušenou bazalku natrháme nadrobno. Parmazán nakrájíme na kousky. Vše s pepřem, solí, piniovými oříšky a olejem rozmělníme. Omyjeme a osušíme rajčata. Slijeme fazole a promícháme s pestem (bazalkovou omáčkou) a rajčaty a krátce prohřejeme. Špagety scedíme, necháme odkapat a se zeleninovou směsí upravíme na porce. Před podáváním sypeme praženými piniovými oříšky.

Žádné komentáře:

Okomentovat