15. března 2013

Žluté cizrnové placičky

400 g sterilované cizrny, cibule, vejce, 0,5 lžičky kurkumy, 0,5 lžičky mletého kmínu,0,5 lžičky majoránky, stroužek česneku, kukuřičná mouka na obalení, olej

Nejdříve rozmixujeme cizrnu bez nálevu a dáme ji do mísy. Přidáme k ní jemně nakrájenou bílou cibuli, vejce, mletou kurkumu, prolisovaný česnek a majoránku. Směs dobře promícháme a osolíme. Zdá-li se nám směs příliš řídká, přidáme do ní trochu hrubé kukuřičné mouky, kterou máme připravenou na obalení. Pak z ní vytvoříme malé placičky, které obalíme v již zmíněné kukuřičné mouce. Placičky smažíme v hodně rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Podáváme s čerstvou zeleninou a sójovou tatarkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat