1500 g jehněčí kotlety,80 g česneku,30 g čerstvých bylin - petržel, šalvěj,100 g sýru parmezan,15 g barevného pepře,250 g hrubé strouhanky,50 g karotky, 10 g citrónové kůry,120 g olivového oleje,20 g soli, 100 g bránice, 250 g cibule šalotky,0,6 l jehněčí Demi Glace
Očištěný jehněčí kotlet s kostí (hřebínek) nasekáme na porce, posolíme a popepříme, natřeme připravenou směsí z na kostičky lehce orestovaného česneku, bylin, citrónové kůry, barevného pepře, sýru, strouhanky, karotky a olivového oleje. Zabalíme do bránice - síťky uložíme na šalotky a pečeme v troubě na 200 °C cca 10 minut do zlatova. Podlejeme silnou jehněčí šťávou Demi Glace pripravenou z kostí a odřezků. Podáváme s bramborovými knedlíky plněnými ovčím nebo kozím sýrem a listovým špenátem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
19. dubna 2013
Beskydské jehněčí kotletky s česnekovou kůrkou
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat