16. dubna 2013

Boršč se sýrem

100 g zelených fazolek,100 g zelí,30 g másla,9 dl vývaru,2  rajčata,2 zelené papriky,malá tykvička,lžíce hladké mouky, 2 lžíce strouhaného sýra, šálek mléka, mletý pepř, petrželka, sůl

Očištěné papriky, zelí, fazolky a tykev nakrájíme na malé kousky.Dáme do vařícího vývaru a uvaříme do poloměkka. Potom přidáme světlou jíšku z másla a hladké mouky, dobře ji v polévce rozmícháme, osolíme, opepříme a vmícháme spařená, oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata.Polévku vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec přidáme drobně nasekanou petrželku a sýr rozmíchaný v mléce, přihřejeme a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat