100 g zelených fazolek,100 g zelí,30 g másla,9 dl vývaru,2 rajčata,2 zelené papriky,malá tykvička,lžíce hladké mouky, 2 lžíce strouhaného sýra, šálek mléka, mletý pepř, petrželka, sůl
Očištěné papriky, zelí, fazolky a tykev nakrájíme na malé kousky.Dáme do vařícího vývaru a uvaříme do poloměkka. Potom přidáme světlou jíšku z másla a hladké mouky, dobře ji v polévce rozmícháme, osolíme, opepříme a vmícháme spařená, oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata.Polévku vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec přidáme drobně nasekanou petrželku a sýr rozmíchaný v mléce, přihřejeme a podáváme.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
16. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat