25. dubna 2013

Česneková polévka se sýrem

1,5 litr vody, sůl, pórek, kostka bujonu, lžíce sádla, palička česneku, 2 kousky taveného sýra, petrželka, 2 brambory, chléb na osmažení

Na pánvi na lžíci sádla osmahneme nakrájený pórek a prolisovaný česnek. Do hrnce si dáme vařit vodu, kdo má rád česnekovou polévku vydatnější, může dát ještě do studené vody na plátky nakrájené brambory. Do vody přidáme i bujonovou kostku, trochu osolíme, opepříme a přidáme osmahnutý pórek s česnekem. Dlouho nevaříme, jen do změknutí pórku a případně brambor. Na konci varu přidáme tavený sýr, nakrájený na menší kousky a polévku zamícháme. Sýr se v horké polévce rozpustí a přidá jí zajímavou chuť. Na talíři ozdobíme česnekovou polévku nasekanou zelenou natí a můžeme posypat i opečenými kostkami chleba nebo housky.

Žádné komentáře:

Okomentovat