1,5 litr vody, sůl, pórek, kostka bujonu, lžíce sádla, palička česneku, 2 kousky taveného sýra, petrželka, 2 brambory, chléb na osmažení
Na pánvi na lžíci sádla osmahneme nakrájený pórek a prolisovaný česnek. Do hrnce si dáme vařit vodu, kdo má rád česnekovou polévku vydatnější, může dát ještě do studené vody na plátky nakrájené brambory. Do vody přidáme i bujonovou kostku, trochu osolíme, opepříme a přidáme osmahnutý pórek s česnekem. Dlouho nevaříme, jen do změknutí pórku a případně brambor. Na konci varu přidáme tavený sýr, nakrájený na menší kousky a polévku zamícháme. Sýr se v horké polévce rozpustí a přidá jí zajímavou chuť. Na talíři ozdobíme česnekovou polévku nasekanou zelenou natí a můžeme posypat i opečenými kostkami chleba nebo housky.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
25. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat