500 g zatvrdlého tmavého chleba, malá hlávka zeleného zelí, 100 g čerstvě nastrouhaného sýra Grana Padano nebo podobného, 2 lžíce olivového oleje, 4 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce másla, pepř podle chuti, 2 kostky Maggi Extra silného bujónu, Maggi Harmonie chuti
Chleba nakrájíme na plátky, lehce je nasucho ogrilujeme v troubě a potřeme česnekem. Omyté zelí rozebereme na listy, které oblanšírujeme v mírně osolené vodě. Na másle a oleji v kastrolu orestujeme cibuli. Na ni poskládáme chleba, dále vrstvu zelných listů, opět chleba a navrch posypeme nastrouhaným sýrem. Střídáme vrstvy chleba, zelí a sýru, až jsou všechny suroviny použity. Zalijeme vše vývarem z Maggi Extra silného bujónu, přikryjeme a dusíme v troubě na 160 °C asi 1/2 hodiny. Hotovou polévku ochutíme pepřem a Maggi Harmonií chuti a podáváme ji horkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
29. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat