30. dubna 2013

Cibulačka se zapečeným toastem

750 g cibule, 750 ml vody, 250 ml bílého vína, sůl a pepř podle chuti, kostka Maggi Bylinky bazalka a tymián, 4 toasty nebo bageta, sýr, olej, Maggi Zlatý zeleninový bujon

Oloupané cibule rozpůlíme a nakrájíme na plátky, které osmahneme cca dvě minuty na olivovém oleji. Poté k cibuli přidáme kostku Maggi Bylinek bazalka a tymián nebo sušené bylinky a smažíme ještě asi dvě minuty. Zalijeme vodou a vínem, vhodíme Maggi Zlatý zeleninový bujón a necháme povařit cca dvacet minut. Mezitím si připravíme toasty, které opečeme v troubě nebo na pánvi dozlatova (nejlépe na trošce oleje) a ještě teplé je zasypeme strouhaným sýrem. Cibulačku odstavíme, podle chuti dosolíme a opepříme nejlépe čerstvě mletým pepřem a nalijeme do misek. Nahoru opatrně položíme toasty a nakonec můžeme dozdobit jemně nasekanou petrželí.

Žádné komentáře:

Okomentovat