25. dubna 2013

Cibulový krém

5 cibulí, 6 brambor, 2 tvrdší žemle, sůl, pepř, 0,5 sklenky bílého vína, 4 lžíce šlehané smetany, lžíce másla

Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné nudličky a v hrnci na másle zpěníme. Potom přidáme oloupané nakrájené brambory a společně za častého míchání dřevěnou lžící na mírném ohni dusíme tak dlouho, až se cibule začne rozpouštět. Zalijeme 1 litrem vody ochucené vínem, osolíme, opepříme, do tekutiny rozlámeme žemle a na mírném ohni za častého míchání vaříme 20-25 minut. Nakonec prolisujeme a do hotového krému těsně před podáváním přidáme ušlehanou smetanu. Jestliže se nám cibulová polévka zdá příliš řídká, zahustíme ji lžící Maizeny rozpuštěné v jedné lžíci mléka.

Žádné komentáře:

Okomentovat