25. dubna 2013

Čínská nudlová polévka

1,25 l zeleninového vývaru, 2 lžíce světlé sojové omáčky, 1,5 lžičky celého šafránu, 4 šalotky, 2 cukety, 2 velké rajčata, stroužek česneku, 120 g rýžových nudlí, pepř, pažitka

Zeleninový vývar nalijeme do hrnce, přidáme sójovou omáčku a směs přivedeme na středně silném ohni k varu. Šafrán mírně utlučeme v keramickém hmoždíři a nasypeme do horkého vývaru se sójovou omáčkou. Šalotky nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, cukety nakrájíme na tenké hranolky, rajčata oloupeme a nakrájíme nadrobno. Všechnu zeleninu a rýžové nudle dáme do vývaru a přivedeme k varu. Potom zmírníme oheň, hrnec přikryjeme pokličkou a polévku zvolna vaříme 5 min. Čínskou nudlovou polévku podle chuti opepříme, rozdělíme do misek, ozdobíme pažitkou a ihned podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat