10. dubna 2013

Čočkový nákyp po marocku

300 g červené čočky,600 ml vývaru,olej,2 cibule,2 stroužky česneku, sušená chilli paprička,400 g konzerva sekaných rajčat, bobkový list,lžička tymiánu,2 lžičky rajského protlaku,500 g čerstvého špenátu,150 g libovolného strouhaného sýra,pepř,sůl

Čočku vaříme ve vývaru asi 8 minut. Na oleji zpěníme 0,5 nasekané cibule a česneku, zalijeme sekanými rajčaty, přimícháme i jemně nasekanou chilli papričku, protlak, okořeníme tymiánem, bobkovým listem, pepřem a solí a necháme probublávat, až směs zhoustne. Zbytek cibule a česneku zpěníme, vmícháme nasekaný špenát a přikryté krátce podusíme. Pekáček vyložíme pečícím papírem, na dno rozprostřeme ½ čočky, na to část rajčatové směsi, pak vrstvu špenátu, opět rajčatovou směs a poslední vrstvou je čočka. Posypeme sýrem a vložíme zapéct do vyhřáté trouby. Nezapékáme moc dlouho, aby z čočky nevznikla kaše.

Žádné komentáře:

Okomentovat