26. dubna 2013

Dršťková polévka z václavek

600 g václavek ( i více), velká cibule, 3 velké lžíce hladké mouky, 100 g sádla, 1,5 litru masového vývaru, 5 stroužků česneku, sůl, paprika sladká, paprika pálivá, majoránka, libeček, drcený kmín, pepř, polévkové koření, zelená petrželka

Na rozpuštěné sádlo dáme jemně nakrájenou cibuli a osmažíme ji do zlatova, zasypeme hladkou moukou a za stálého míchání chvíli smažíme. Připravíme si k ruce vývar a do cibulové jíšky vsypeme papriku (já dávám v téhle fázi pouze sladkou, ale zato celý pytlík), lehce zamícháme do jíšky a rychle zalijeme vývarem. Potom přidáme václavky nakrájené na nudle, ostatní koření včetně rozetřeného česneku - množství musí každý podle sebe a své rodiny, kromě polévkového. Mírným varem za častého míchání dospějeme k polévce, která se tváří jako dršťková, avšak není. Abychom si ušetřili dlouhé míchání, můžeme si václavky předvařit vedle v menším množství vody a přidat je do vývaru již uvařené s vodou, ve které se vařily.Dochutíme polévkovým kořením, přidáme nasekanou petrželku a podáváme. 

Žádné komentáře:

Okomentovat