15. dubna 2013

Fazole na burgundský způsob

300 g červených fazolí, 200 g prorostlé slaniny, 2 cibule, 200 g mrkve, 1/8 l suchého červeného vína, špetka soli, špetka pálívé papriky, lžíce hladké mouky, lžíce másla, 2 snítky tymiánu

Fazole namočíme na 12 hodin do studené vody. Potom 1 1/2 hodiny vaříme v té samé vodě a necháme odkapat. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a rovněž nakrájíme na kostičky. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka. Kostičky slaniny vyškváříme ve velkém hrnci. Na škvarkách 3 minuty za stálého míchání smažíme cibuli a mrkev. Přidáme okapané fazole, červené víno, sůl, pálivou papriku a vše dohromady vaříme přiklopené při mírné teplotě 20 minut. Mouku smícháme s máslem, za stálého míchání rozpustíme ve fazolovém vývaru a vaříme 10 minut. Tymián nasekáme a před podáváním posypeme na fazole.

Žádné komentáře:

Okomentovat