11. dubna 2013

Fazole se slaninou a cibulí

500 g bílých fazolí, 3 cibule, 100 g slaniny, dle chuti sůl, mletý pepř 

Dáme vařit 2 litry vody a do vřící vody nasypeme přebrané a propláchnuté bílé fazole. Stáhneme z plotýnky, přiklopíme poklicí a necháme 20 – 30 minut odstát. Dáme je na rozpálenou plotýnku a uvaříme doměkka. Cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka a ta ještě na proužky. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpustíme ji na ohni a přidáme k ní pokrájenou cibuli. Osmahneme, až začne zlátnout. Zůstalo-li ve vařených fazolích mnoho vody, scedíme je, přidáme slaninu a cibuli, vše dobře promícháme a ještě trochu prohřejeme. Můžeme jíst samotné nebo s bílým chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat