8. dubna 2013

Fazole se smetanovou omáčkou a švestkami

500 g fazolí velkých barevných, sůl, omáčka, hrst sušených švestek, zakysaná smetana, lžíce polohroube mouky

Den předem fazole zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat. V jiné nádobě si namočíme důkladně omyté sušené švestky. Před přípravou vodu z fazolí slijeme, propláchneme a zalijeme čistou vodou. Osolíme je a vaříme pomalu doměkka. Zvlášť uvaříme švestky ve stejné vodě, ve které jsme je máčeli. Vývary z fazolí a ze švestek slijeme dohromady a zahustíme kysanou smetanou, v níž jsme rozmíchali mouku. Omáčku necháme vařit asi 5 minut. Přidáme uvařené švestky a fazole, necháme prohřát. Jako příloha je vhodný chléb.

Žádné komentáře:

Okomentovat