18. dubna 2013

Fazolková čorba

500 g zelených fazolek, 2 cibule (svazek mladé cibulky), 2 lžíce oleje, 2 lžičky hladké mouky, 2 lžíce mleté papriky, 3 stroužky česneku, snítka kudrnaté petrželky, 2 snítky kopru, lžíce vegety, sůl, 2 lžíce octa nebo citronové šťávy

Fazolky umyjeme, zbavíme tuhých vláken a nakájíme na menší kousky. Vsypeme je do osolné vody a uvaříme doměkka.Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. V hrnci rozpálíme olej a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Tu pak zasypeme hl. moukou i mletou paprikou a orestujeme. Nakonec přilijeme trochu vody, důkladně rozmícháme a povaříme cca 10 minut.K připravenému základu přilijeme vývar i s fazolkami, přidáme utřený česnek, nasekanou kudrnatou petrželu a kopr.Všechno potom ještě povaříme cca 15-20 minut. Nakonec polévku dochutíme solí, vegetou a okyselíme octem nebo citronovou šťávou. Fazolková čorba se Podává ozdobená snítkou kopru.

Žádné komentáře:

Okomentovat