500 g zelených fazolek, 2 cibule (svazek mladé cibulky), 2 lžíce oleje, 2 lžičky hladké mouky, 2 lžíce mleté papriky, 3 stroužky česneku, snítka kudrnaté petrželky, 2 snítky kopru, lžíce vegety, sůl, 2 lžíce octa nebo citronové šťávy
Fazolky umyjeme, zbavíme tuhých vláken a nakájíme na menší kousky. Vsypeme je do osolné vody a uvaříme doměkka.Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. V hrnci rozpálíme olej a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Tu pak zasypeme hl. moukou i mletou paprikou a orestujeme. Nakonec přilijeme trochu vody, důkladně rozmícháme a povaříme cca 10 minut.K připravenému základu přilijeme vývar i s fazolkami, přidáme utřený česnek, nasekanou kudrnatou petrželu a kopr.Všechno potom ještě povaříme cca 15-20 minut. Nakonec polévku dochutíme solí, vegetou a okyselíme octem nebo citronovou šťávou. Fazolková čorba se Podává ozdobená snítkou kopru.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
18. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat