3. dubna 2013

Fazolky s rajčaty, paprikou a sýrem

500 g fazolových lusků, 2 střední rajčata, lžíce petrželky, 2 bílé papriky, svazek jarní cibulky, olej, jíška, vývar, eidam strouhaný, sůl, pepř, bagetky

Fazolové lusky pokrájíme na kousky. Papriky nakrájíme na jemná kolečka. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku očistíme a i s natí nakrájíme na jemné kroužky. Česnek prolisujeme. Na oleji necháme zpěnit cibulku, vmícháme papriky, fazolky, rajčata a česnek. Směs osolíme, opepříme a restujeme asi 2 minuty. Potom vše zalijeme vývarem a udusíme do měkka. Šťávu podle potřeby zahustíme hotovou jíškou a vmícháme usekanou petrželovou nať. Hotové fazolky se zeleninou rozdělíme do misek, posypeme sýrem a podáváme s křupavou bagetou.

Žádné komentáře:

Okomentovat