29. dubna 2013

Francouzský chřestový krém

300 g zeleného chřestu, cibule, maggi zlatý zeleninový bujon, jíška, lžíce oleje, 100 ml mléka, žloutek, mrke, předvařená rýže /sáček /|, muškátový oříšek, pepř 

Chřest omyjeme, dřevnaté konce odřízneme, spodní, tužší část oškrábeme a nakrájíme na stejně dlouhé kousky. Cibuli nakrájenou na kostičky spolu s chřestem osmažíme na rozpáleném oleji. Zalijeme vývarem z Maggi Zlatého zeleninového bujónu a uvaříme doměkka. Několik kousků uvařeného chřestu necháme stranou, ostatní rozmixujeme. Chřestovou směs rozředíme mlékem, přivedeme znovu k varu a zavaříme jíškou. Mrkev nakrájíme na kolečka a uvaříme je v polévce. Rýži uvaříme doměkka, vymačkáme z ní vodu a necháme vychladnout. Hotovou polévku ochutíme muškátem, pepřem a solí. Do talířů vložíme kousky vařeného chřestu, knedlíčky z vařené rýže (vykrajované lžičkou namočenou v horké vodě) a zalijeme horkým krémem.

Žádné komentáře:

Okomentovat