16. dubna 2013

Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky

1 l hovězího vývaru, droždí, zeleninu, nudle, vejce, majoránku, pepř, vegeta, 2 stroužky česneku, malou cibuli, strouhanku, lžíce sádla

Příprava knedlíčků - rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm pokrájenou cibulku. Jak cibulka zesklovatí, přidáme droždí a necháme ho rozpustit. Odstavíme ze sporáků. Přidáme do směsi vejce, majoránku a pepř podle chuti, trochu vegety a prolisovaný česnek. Směs promícháme. Zahustíme strouhankou - konzistence jako na játrové knedlíčky. Tvoříme knedlíčky nebo vykrajujeme lžičkou rovnou do vařícího vývaru. 
Polévka - do hovězího vývaru dáme vařit pokrájenou kořenovou zeleninu (nebo zmraženou ze sáčku). Jak je zelenina vařená, vkládáme knedlíčky a nudle (vaříme asi 4 minuty). Nakonec dáme petrželku.

Žádné komentáře:

Okomentovat