1 l hovězího vývaru, droždí, zeleninu, nudle, vejce, majoránku, pepř, vegeta, 2 stroužky česneku, malou cibuli, strouhanku, lžíce sádla
Příprava knedlíčků - rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm pokrájenou cibulku. Jak cibulka zesklovatí, přidáme droždí a necháme ho rozpustit. Odstavíme ze sporáků. Přidáme do směsi vejce, majoránku a pepř podle chuti, trochu vegety a prolisovaný česnek. Směs promícháme. Zahustíme strouhankou - konzistence jako na játrové knedlíčky. Tvoříme knedlíčky nebo vykrajujeme lžičkou rovnou do vařícího vývaru.
Polévka - do hovězího vývaru dáme vařit pokrájenou kořenovou zeleninu (nebo zmraženou ze sáčku). Jak je zelenina vařená, vkládáme knedlíčky a nudle (vaříme asi 4 minuty). Nakonec dáme petrželku.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
16. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat